Lord of the Rings vreest voor kopieën

Woutje2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Journalisten die dachten dat ze de film Lord of the Rings binnenkort te zien zouden krijgen hebben pech. De Nederlandse distributeur van Lord of the Rings vind het te riskant om de film rond te sturen. Er wordt gevreesd dat er illegale kopieën van worden gemaakt.

Volgens de distributeur is er de kans dat gedeeltes van de film, of zelfs hele banden onderschept worden en via illegale kopieën op de markt zullen komen. Daardoor is de persvoorstelling van eind november geannuleerd.

Bij Star Wars film The Phantom Menace was de film al te zien voordat hij in de bioscoop uit moest komen. Op het web waren er al illegale kopieën te downloaden. Sindsdien hebben de filmstudio’s ernstige maatregelen genomen om hun films te beschermen.

Lord of the Rings is een film die op het verlanglijstje van vele fans staat, daarom bestaat het vermoeden dat er tijdens de voorstelling camera’s in de zaal worden gesmokkeld om zo de film op te nemen. Op dit moment worden de tapes van Lord of the Rings 24 uur per dag bewaakt. Dit om diefstal of andere illegale activiteiten te voorkomen.

De film gaat in Nederland op 20 december in première. De Grolsch Master Première is op 11 December. Nog eventjes wachten dus voor de echte fans.