Vrijwel heel Zeeland heeft weer gas

Delta Nutsbedrijven verwacht zondagavond laat of zondagnacht het overgrote deel van de gasaansluitingen in Zeeland weer in orde te hebben. Het gebied in Middelburg ten noorden van het kanaal door Walcheren moet nog een nacht in de kou doorbrengen.

In de loop van de dag zijn in dat gebied in het leidingennetwerk opnieuw stikstofopeenhopingen aangetroffen. De monteurs gaan maandagochtend daar verder. In andere getroffen gebieden zijn de aansluitingen weer in orde.

Het aantal monteurs dat te hulp is geschoten, is in de loop van zondag opgelopen tot bijna driehonderd. In de nacht van zondag op maandag blijft een team van monteurs, ondersteund door een maatschappelijk werker, paraat voor medische en sociale noodgevallen.

Delta Nutsbedrijven heeft besloten alle klanten die het afgelopen weekeinde door de gasstoring zijn getroffen, een eenmalige korting op de gasrekening te geven. Huishoudens met een standaard consumentengasmeter krijgen een korting van 150 gulden.

Klanten met een grotere gasmeter krijgen 500 gulden korting. Delta zegt niet verplicht te zijn een schadevergoeding te betalen, maar wil graag iets doen om de goede band met haar klanten te behouden.