Speciale Jan, Jans en de kinderen

Striptekenaar Jan Kruis heeft een speciale 'Jan, Jans en de kinderen' getekend. Speciaal voor de Leprastichting heeft de tekenaar de pen weer opgepakt want tegenwoordig worden de normale 'Jan Jans' strips door een studio getekend.

De titel van de strip is 'Jan, Jans en de kinderen in Mozambique'. Het boek moet meer bekendheid geven aan het werk en de fondsenwerving van de Leprastichting, die volgend jaar 35 jaar bestaat.


Nadat Kruis, bekend door zijn strip in Libelle, in 1999 met het tekenen van de strip stopte, bezocht hij vorig jaar het door de Leprastichting gesteunde lepra- en tuberculosebestrijdingsprogramma in het noorden van Mozambique. Doel was het maken van een toegankelijk stripverhaal over de problemen rond lepra en wat daaraan is te doen.

Het nieuwe boek is een primeur in de 'Jan Jans' geschiedenis. Het zijn geen afzonderlijke afleveringen maar een afgerond verhaal. In dit werk is het leven minder vrolijk dan we van zijn vroegere Jan, Jans en de kinderen gewend zijn, aldus de Leprastichting.

Het boek is alleen te koop bij de Leprastichting in Amsterdam. Kruis zal het eerste exemplaar dinsdag 20 november in Den Haag overhandigen aan minister Jorritsma van Economische Zaken.