Goeree weer met anti-homo stukken online

draadnagel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jenny Goeree, evangeliste en joden/homohaatster uit Zwolle, beschikt weer over een internetsite. Eerder werd haar website van internet gehaald omdat daarop beledigende teksten over joden en homoseksuelen stonden. Daarna week ze voor korte tijd uit naar Engeland, maar ook daar ging de site snel op zwart.

De christelijke provider The GraceNet heeft de evangeliste de helpende hand geboden. Het artikel, waarin Goeree de joden de schuld voor Auschwitz in de schoenen schuift, staat niet op de nieuwe site. De rechtbank in Zwolle had de evangeliste in 1985 verboden het artikel nog langer te verspreiden. Goeree overweegt het artikel over Auschwitz opnieuw te plaatsen "wanneer daar veel vraag naar is."

Wel zijn er artikelen te lezen waarin Goeree homoseksualiteit streng veroordeelt. Zo schrijft zij dat homo's elkaars lichaam onteren, de dood voortbrengen en voor God een gruwel zijn. "Iemand die homoseksualiteit bedrijft, zondigt en laadt net als een moordenaar bloedschuld op zich."

De COC afdeling Twente/Achterhoek had een paar maanden terug aan het Openbaar Ministerie in Zwolle gevraagd een onderzoek in te stellen naar mogelijk strafbare feiten van Goeree. De homo-organisatie beschuldigde Goeree van laster, belediging, smaad en het aanzetten tot homohaat. Het OM laat weten dat het onderzoek nog loopt.