Pim Fortuyn noemt aangifte belachelijk

Pim Fortuyn is niet onder de indruk van de aangifte die de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond, de beweging 'Een ander Marokkaans geluid' en de Rotterdamse antidiscriminatieraad Radar, wegens racisme tegen hem hebben gedaan. Fortuyn noemt de aangifte 'belachelijk' en zegt nog voor 100% achter zijn uitspraken te staan.

De drie organisaties beschuldigen Fortuyn ervan dat hij een hetze tegen moslims voert. Ze hebben zich vooral geŰrgerd aan uitspraken dat een koude oorlog tegen de islam onvermijdelijk is, die hij na de terreuraanslagen in de Verenigde Staten in het Rotterdams Dagblad deed . Ze zijn woedend over zijn oproep om "moslims net zo te behandelen als communisten tijdens de koude oorlog". Ze achten zijn stellingname strijdig met de antidiscriminatie-bepalingen in het Wetboek van Strafrecht.

"Als de Nederlandse justitie gehoor zou geven aan dit soort klachten en daarop vervolging zou instellen, zou dat het einde betekenen van de vrijheid van meningsuiting in ons land", zegt Fortuyn. "Ik heb de term koude oorlog inderdaad diverse keren gebruikt in de periode vˇˇr 11 september. Daarna niet meer, omdat ze dan een te zware lading zou krijgen. Wel zijn kort na 11 september nog enkele interviews verschenen, maar de gesprekken dateren van vˇˇr die datum."

Verder zegt Fortuyn dat zijn mening bekend is, hij heeft er een paar jaar terug een boek over geschreven, "Tegen de Islamisering van onze cultuur", en daarom neemt hij geen woord van zijn uitspraken over de islam terug.