Bekende pedo kreeg pleegzoon

Een 74-jarige man uit Borger, wiens seksuele voorkeur voor kinderen bekend was, heeft zich vorig jaar direct vergrepen aan een pleegkind. De pleegouderinstelling SPD Drenthe had de 14-jarige, verstandelijk gehandicapte jongen vorig jaar aan hem toegewezen.

Merkwaardig is dat de SPD 5 jaar eerder al eens een punt achter de samenwerking met de man had gezet. De man werd toen verdacht van ontucht met een minderjarig pleegkind. De zaak werd geseponeerd, maar de bejaarde pedofiel moest het slachtoffer wel een schadevergoeding betalen. De SPD zit lelijk in de maag met de kwestie. "We zaten in een zodanige crisissituatie, dat we hem het voordeel van de twijfel hebben gegeven. Achteraf gezien is dat helemaal verkeerd geweest", aldus een woordvoerder.

De pleegvader voorzag zijn slachtoffers royaal van alcohol voordat hij sex met hen had. Tegen de man werd gisteren 12 maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk en drie jaar proeftijd. Verder moet de man het slachtoffer 3750 gulden smartengeld betalen.