Haselhoef biedt toch excuses aan

Liet Imam A. Haselhoef Fok!zine gisteren nog weten dat hij bij zijn uitlatingen betreffende de doodstraf op homofilie blijft, vandaag biedt hij in een ingezonden brief aan Trouw toch zijn excuses aan voor zijn uitlatingen.

In de brief noemt Haselhoef zijn uitspraken over het rechtvaardigen van de doodstraf op openbare homoseksualiteit dom, kwetsend en onzorgvuldig. Haselhoef zegt niet alleen vanuit de autochtone bevolkingsgroep verontwaardigde reacties te hebben gehad. Ook vanuit de islamitische gemeenschap is hij op zijn vingers getikt. Andere imams wezen hem erop dat in de koran geen strafmaat is bepaald voor het uitoefenen van homoseksualiteit.

Het COC is uiterst verheugd met de excuses van de imam. ,,We hebben groot respect voor de publieke manier waarop Haselhoef zijn spijt betuigd'', aldus een woordvoerster. Tijdens een al eerder gepland gesprek op maandag zal verder over deze zaak gepraat worden, aldus de woordvoerster.

Gisteren meldde Haselhoef nog dat dat een ieder die kritiek heeft op zijn uitlatingen naar aanleiding van wat er in de kranten geschreven werd, naar het betreffende interview zou moeten luisteren.