Militair verdacht van 'racistische' aanrijding

obiman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een militair zou vorige week in Apeldoorn, in de nacht van 16 op 17 oktober, expres met zijn auto tegen een Turkse man zijn aangereden. Het slachtoffer, de 31-jarige M. Citak, raakte ernstig gewond: 21 botbreuken en een hersenschudding.

Racistische motieven zouden volgens het slachtoffer de oorzaak zijn. In de bewuste nacht liep hij met een vriend naar zijn auto. ,,We hoorden twee mannen 'alle moslims dood' en 'fuck islam' roepen. Toen ze ook nog 'krijg de kanker' riepen en de opmerking maakten dat 'bij alle moslims een bom in de reet moet worden gestopt en tot ontploffing moet worden gebracht', werd Citak's vriend boos. Hij heeft ze vastgepakt en door elkaar geschud.
Na een korte schermutseling kalmeerden de mannen en gaven de vier elkaar een hand, maar toen Citak naar de auto liep, werd hij met hoge snelheid aangereden door de auto van het tweetal.

Het slachtoffer raakte door de aanrijding bewusteloos. Volgens Citak zijn er door veiligheidscamera's opnames gemaakt van het incident. De marechaussee wil het verhaal van Citak niet bevestigen, het onderzoek loopt nog. De chauffeur is aangehouden en heeft een nacht in een cel doorgebracht.