Uitslag Feyenoord-Bayern München

Feyenoord moet in de laatste groepswedstrijd tegen Spartak Moskou de volle winst behalen om vervolg van Europees voetbal zeker te stellen. De Rotterdammers verloren dinsdagavond het vijfde duel van de eerste Champions League-ronde met 3-1 van Bayern München.

Feyenoord is na deze nederlaag definitief uitgeschakeld in de Champions League en heeft slechts uitzicht op de derde eindplaats in de poule, die recht geeft op deelname aan de Uefa-cup.

De wedstrijd

Feyenoord kwam al in de dertiende minuut op achterstand door een eigen doelpunt van Van Gobbel. De verdediger kreeg een kopbal vanuit een corner ongelukkig op zijn bovenbeen, en de bal verdween achter Zoetebier.
12 Minuten later scoorde de jonge Zweed Elmander, vervanger van de geschorste Van Hooydonk, de gelijkmaker. Elmander bleef na verschillende tackles overeind en plaatste de bal knap achter doelman Kahn.
Bayern München kwam in de 31e minuut weer op voorsprong door een treffer van Santa Cruz. De spits scoorde op aangeven van Sergio.

In de tweede helft werd Gyan in gebracht voor Van Gobbel, hetgeen resulteerde in meer rust vanuit de achterhoede.
Het verdedigende Feyenoord probeerde weliswaar iets meer naar voren te voetballen maar kwam pas in de slotfase met twee goede kansen. Na de wissel van Smolarek voor de moegespeelde Van Gastel stuitten Elmander en Bosvelt op doelman Kahn. Santa Cruz maakte in de slotminuut een einde aan het slotoffensiefje en scoorde zijn tweede en Bayern's derde treffer: 3-1.

Na Afloop

Bert van Marwijk meende na afloop dat een gelijkspel een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen zou hebben gegeven. ,,In de tweede helft hebben we goed gespeeld en kregen we de nodige kansen op de gelijkmaker.'' Van Marwijk constateerde dat Feyenoord in de eerste helft tekort schoot: ,,We hebben twee doelpunten weggeven. Doodzonde''.

De Zweedse spits Johan Elmander was - ondanks het feit dat hij zijn eerste doelpunt voor Feyenoord maakte - ontevreden over zijn eigen presteren, omdat hij daarna nog een grote kans verprutste. ,,Ik zag Emerton niet vrijstaan. Helaas. We moeten volgende week winnen van Spartak en ik geef ons een goede kans.''