Arbiter als twaalfde man bij Westerlo

Joost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tijd dat scheidsrechters in uniform zwart over het veld liepen is al lang voorbij. Sinds het WK 1990 raakten de arbiters hun zwarte kloffie amper meer aan. Rood, geel, groen en blauw zijn de kleuren van de moderne scheidsrechter. En dat kan soms tot enige verwarring leiden. Zelfs bij het arbitrale trio.

Westerlo en GB Antwerpen speelden zondagavond een spannende partij in de Belgische Eerste Klasse. GBA was beter, maar in stadion 't Kuipke leek het alsof thuisploeg Westerlo met een man extra speelde. Niet omdat de ploeg van coach Jan Ceulemans zo goed speelde. Het lag aan de scheidsrechter.

Zelfs een van zijn eigen assistenten was van mening dat scheidsrechter Blareau bij Westerlo meespeelde. Halverwege de eerste helft stak de grensrechter zijn vlag omhoog aangezien een speler van Westerlo buitenspel liep. Zowel de spelers van Westerlo en GBA keken verbaasd. Maar de lijnrechter had het tot echt goed gezien: die ene speler met het geelzwarte shirt stond buitenspel. Die aanvaller heette scheidsrechter Blareau.

Na de buitenspelsituatie spoedde de arbiter zich naar de kleedkamer voor een nieuw shirt. Met het groen-zwarte tricot waarin hij zich vervolgens hulde, hadden zowel de spelers als de assistent-scheidsrechters geen moeite. Tegen elf man bleek GBA tenslotte met 2-1 te sterk.