Pim Fortuyn gelanceerd als lijsttrekker

TheScorpio had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De publicist Pim Fortuyn moet de lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Leefbaar Nederland worden. Dat is de mening van het dagelijkse bestuur van de partij. Het congres van Leefbaar Nederland kan op 25 novemer kiezen uit 21 kandidaat-lijsttrekkers, maar voorzitter Jan Nagel hoopt dat men op ex-hoogleraar Fortuyn zal stemmen.

Fortuyn is omstreden mede door zijn kritische houding tov de multiculturele samenleving en de oprukkende islam. Een paar jaar terug schreef Fortuyn het boek Tegen de islamisering van Nederland. Voorzitter Nagel weet dat er aan Fortuyn als lijsttrekker risico's kleven, omdat hij vanwege zijn gedurfde uitspraken een lastpak zou kunnen worden voor de partij. Toch wil hij Fortuyn de ruimte geven om zich op diens eigen manier uit te drukken. "Dat risico nemen wij doelbewust."

Fortuyn, reageerde Fortuyniaans op de uitspraken van Nagel: "Ik zal niet zeggen dat Nederland vol is, maar wel behoorlijk druk. In mijn ogen zelfs een beetje te druk." Over de toestand in zuid-oost Europa zei Fortuyn nog: "Wellicht zou over 15 jaar kunnen blijken dat de overgang van communisme naar kapitalisme daar veel te abrupt is geweest. Inmiddels is daar dan wel een groot islamitisch rijk ontstaan."