NFL Week 7

Week zeven in de NFL, wederom een pracht van een weekend waarin de Rams maar weer eens bewezen het topteam te zijn.

Maandag 22 Oktober

Philadelphia Eagles – New York Giants 10 – 9
Een minuut en tweeenvijftig seconden voor tijd wisten de Eagles de overwinning voor de neus van de Giants weg te kapen dankzij een touchdown van Thrash. Tot dat moment stond het 3 – 9 voor de Giants dankzij drie fieldgoals van Giants kicker Andersen. Dankzij deze late score wisten de Eagles hun derde overwinning te boeken, terwijl de Giants er nu drie verloren hebben.

Dinsdag 18 Oktober

Buffalo Bills – Jacksonville Jaguars 13 – 10
Eindelijk hebben de Bills de winst kunnen vinden in dit seizoen. Rob Johnson liep 48 yards met de bal om Jake Adrians in de gelegenheid te stellen een fieldgoal te kicken, die ervoor zorgde dat de Bills de ontredderde Jaguars versloegen met een miniem verschil. Johnson zei: “Ongeloofelijk, het heeft zes weken geduurd, maar we hebben eindelijk een overwinning. Het was een overwinning die volledig op naam van het team als geheel kan worden bijgeschreven.”

Zondag 21 Oktober

Tennesee Titans – Detroit Lions 27 – 24
Het is nog steeds huilen met de helm op voor de Lions. Ondanks een goede offence verliezen ze keer op keer hun wedstrijden dank zij hun onthutsend zwakke verdediging. Ook tegen de Titans konden ze het niet bolwerken, ondanks een gelijkopgaande wedstrijd. Twee beslissende acties bezegelden het lot van de Lions. Allereerst een geblokte fieldgoal die werd teruggelopen voor een touchdown (waar ook nog een 2 punts conversie op volgde), en daarna ook nog een fieldgoal in de laatste vijf seconden van de match. Hiermee zijn de Lions de enige ploeg in de NFL zonder overwinning geworden.

Baltimore Ravens – Cleveland Browns 14 – 24
Ondanks een kleine opleveng in het laatste kwart konden de Ravens niet overtuigen tegen de Browns. In een verder niet bijzonder hoogstaande wedstrijd pakte de Browns eigenlijk kinderlijk eenvoudig de winst tegen de Ravens, die vooral offensief het niet konden bijbenen. Gezien de voorgaande resultaten van de Ravens hadden ze waarschijnlijk een collectieve offday op zondag.

Carolina Panthers – Washington 49ers 14 – 17
De 49ers hebben in overtime hun eerste winst van het seizoen weten te boeken. Aan het einde van het vierde kwart was de score in evenwicht met twee touchdowns voor beide teams. De twee kemphanen deden de hele wedstrijd eigenlijk niet voor elkaar onder, en beide defences wisten een sterke wedstrijd af te leveren, die beide kanten op had kunnen gaan. Gelukkig voor de 49ers wist hun kicker op een beslissend moment de bal wel tussen de palen te krijgen. Beide teams hebben slechts een keer gewonnen, en zijn nu al zo goed al uitgeschakeld voor een plek in de playoffs.

Pittsburgh Pirates – Tampa Bay Buccaneers 17 – 10
Met een sterke runnign game, die veel tijd opslokte wisten de Pirates een stevige overwinning te pakken op de pechvogels uit Tampa Bay. Alleen het feit al dat quarterback Stewart van de Pirates slechts 100 yards bijeen wist te passen zegt veel, zo niet alles, over de noodzaak van een lopende running game voor Pittsburgh. Mocht een ploeg de lopers aan banden kunnen leggen, dan zullen de Pirates ernstig in de problemen komen tegen ploegen met een sterke defence. Tampa Bay heeft het probleem bij de passing game, veel yards door de lucht, maar een matige running game.

St. Louis Rams – New York Jets 34 – 14
Wederom daverden de Rams over een tegenstander heen. Met maar liefst drie touchdowns in het tweede kwart legde de ploeg uit t. Louis de basis voor alweer hun zesde overwinning in de league. St. Louis is nog steeds ongeslagen, en legt eigenlijk nu al een beslag op de favorietenrol. Zelfs zonder sterspeler Marshall Faulk (vervangen door Canidate) hebben de Rams geen enkele moeite om een wedstrijd naar hun hand te zetten. Canidate was zelf goed voor 232 yards en twee touchdowns in zijn eerste wedstrijd als starter. Zeker de tweede touchdown van het tweede kwart was een beauty. Receiver Hakim (ooit een quarterback in high school) kreeg de bal van Warner, en op het moment dat hij getackled zou worden gooide hij de bal verrassend naar Canidate, die daarna op zijn gemak de touchdown kon maken.

Atlanta Falcons – New Orleans Saints 20 - 13
Een middenmootduel eindigde in mineur voor de arme Saints, die de weg naar gelijkmatigheid nog niet hebben kunnen vinden. Ze wisselen goede wedstrijden af met slechte, en zondag hadden ze de pech dat ze tijdens een goede wedstrijd een betere tegenstander troffen in de Falcons. Drie passes naar een touchdown betekende de overgave van de Saints die tot aan het vierde kwart zelf zeer goed speelden, en ook wisten mee te scoren, maar op het beslissende moment bleken de Falcons iets koeler met de kansen om te springen.

New England Patriots – Indianapolis Colts 38 – 17
Langzamerhand beginnen de Patriots aanvallend te groeien naar een dodelijk team. Met maar liefst vijf touchdowns gaven ze de Colts geen schijn van kans op een overwinning. Patriots QB Brady gooide maar liefst 16 uit 20 passes in de handen van zijn receivers, en die hielpen hem ook met enkele catches die erg moeilijk te noemen waren. Alles klikte in de aanval van de Patriots gewoon zondag, en dan is een ploeg als de Colts dus kansloos, ondanks dat zij zelf niet eens zo slecht speelden.

Chicago Bears – Cincinnati Bengals 24 – 0
De derde nederlaag voor de Bengals was een ontluisterende. Geen enkele maar wisten ze een score op het bord te krijgen tegen de felle verdediging van de Bears. Ondanks dat Bengals QB Kitna goed was voor 244 yards door de lucht hielden de Bears alle aanvallen uiteindelijk ruim op tijd tegen. Zelf wisten de Bears een toonbeeld van regelmatigheid tentoon te spreiden, met drie touchdowns, en een fieldgoal. Chicago blijft hiemee goed meedraaien om de playoff plaatsen terwijl de Bengals nu lijken af te haken.

Denver Broncos – San Diego Chargers 10 – 27
Ondanks dat de Broncos nog even terug in de wedstrijd leken te komen konden de Chargers redelijk eenvoudig hun vierde overwinning boeken. Mede dankzij twee touchdowns van graham in het derde en vierde kwart, en een falende offence van de Broncos in dezelfde kwarten staan de Chargers er nog steeds goed voor in de ranglijsten. De wedstrijd kenmerkte zich vooral door de vele penalties die werden uitgedeeld aan beide teams, waardoor de wedstrijd maar moeizaam op gang kon komen.

Kansas City Chiefs – Arizona Cardinals 16 – 24
Trent Green (de van de Rams overgekomen QB van de Chiefs) was goed voor maar liefst 352 yards passing, daarmee bewijzend dat hij echt niet veel onder deed voor Warner, maar dat kon niet voorkomen dat de Cardinals redelijk makkelijk konden winnen. Twee solide touchdowns in het vierde kwart bezegelde het lot van de Chiefs, die slechts een wedstrijd konden omzetten naar winst, en daarmee dus een zeer matige seizoensstart hebben.

Green Bay Packers – Minnesota Vikings 13 – 35
De Vikings hebben de Packers op de pijnbank gelegd. Niet alleen hebben ze de wedstrijd eenvoudig kunnen winnen, ook hebben ze een mentale tik uitgedeeld door in het derde kwart, met een ruime voorsprong, toch te gaan voor een twee punts conversie. Nadat die lukte was alle verzet van de Packers gebroken, en zo konden de Packers een tweede nederlaag bijschrijven op hun palmares. Tekenend was vooral het feit dat alle scores (op twee fieldgoals na) van de Vikings door verschillende spelers werden gemaakt. Daarmee bewijzen de Vikings dat ze op alle fronten aanvallend kunnen meekomen, en dus niet afhankelijk zijn van een of twee sterspelers.