Bin Laden carnaval-hype in Rio

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hype tijdens aankomende Halloween- en carnavalfeesten in het Braziliaanse Rio de Janeiro zijn: Osama Bin Laden maskers!

In een traditionele verkleedwinkel in het centrum van Rio gaan er elke dag minstens 25 maskers van Bin Laden de deur uit, tegenover slechts vijf van de Braziliaanse president Fernando Henrique Cardoso of de linkse oppositieleider Luis Inacio "Lula" de Silva.

"Tot voor kort verkocht vooral de linkse oppositieleider erg goed, maar nu wil iedereen Bin Laden", legt de verkoper uit aan een plaatselijke krant. Samen met het masker van Bin Laden kwam er ook een masker op de markt van de Amerikaanse president George W. Bush. Dat item doet het met amper twee stuks per dag lang niet zo goed als het Bin Laden-masker.

Een Bin Laden-masker, compleet met tulband en baard, kost 15 real (een kleine zes Euro). Maar daarvoor krijg je ook kwaliteit: De maskers krijgen hun vorm machinaal maar worden wel nog met de hand beschilderd en van haar voorzien. In totaal werken er twaalf personen. Alleen al in een winkel in Sao Paulo zijn er 4000 (!) besteld. Het bedrijfje dat de maskers vervaardigt, kan de vraag niet bijhouden. De bedrijfsleider denkt er dan ook sterk aan meer personeel in dienst te nemen

Kortom: er zijn drukke tijden in aantocht voor de politie in Brazilië, als er duizenden "Bin Ladens" rondlopen. Als dit de echte Bin Laden maar niet op ideeën brengt...