Dutchtone schrapt 500 banen

Qoen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mobiele telefoonmaatschappij Dutchtone, schrapt een kwart van zijn werknemersbestand. In totaal verdwijnen zo'n 500 banen, waarbij maximaal 200 mensen gedwongen worden ontslagen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf donderdag gezegd.

Dutchtone zegt dat de reorganisatie te maken heeft met een grote omschakeling; vanaf volgend volgend jaar verandert de naam Dutchtone in Orange. Daarmee hangt volgens de woordvoerder ook een omslag in de bedrijfsvoering samen. Tot nu toe lag de nadruk op groei en die verandert naar verbetering van kwaliteit.

Driekwart van de Nederlanders heeft imiddels een mobiele telefoon. ,,We gaan extra investeren in kwaliteit. Zo willen we het netwerk en de klantenservice verbeteren. Verder bekijken we alle afdelingen in het kader van de verslechterende economische omstandigheden.''

De concurrenten Ben, Telfort en Libertel zeggen (nog) geen plannen te hebben voor reorganisaties. Bij KPN is een reorganisatie gaande, waar de mobiele tak ook onder valt. KPN wil in totaal 8000 banen schrappen.