Fortuyn heeft 8 miljoen voor campagne

Invincible had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn, kandidaat lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, heeft 8 miljoen bij elkaar gesprokkeld voor zijn campagne. 'Ik heb voor acht miljoen gulden aan toezeggingen binnen van mensen uit de wereld van het onroerend goed', zegt Fortuyn. 'U moet er niet van opkijken als na 15 mei de grondpolitiek hier drastisch verandert.'

Indien Fortuyn het geld binnen heeft kan Leefbaar Nederland hem niet meer weigeren. Hij is dan de enige die bekendheid geniet, een programma heeft en nu ook acht miljoen op zak. In 1998 gaf de VVD 1,8 miljoen uit, de PvdA 2,2, het CDA 2,0, D66 0,8, SP 1,6 en GroenLinks 1,0 miljoen.

Fortuyn zegt zelf het geld makkelijk te kunnen besteden. 'Aan de televisie ben je veel kwijt. Trouwens, die bedragen van de andere partijen zijn in werkelijkheid veel hoger.' De campagneleider van Leefbaar Nederland, Kay van der Linde weet van niets, 'eerst moet hij tot lijsttrekker worden gekozen. Daarna zien we verder.'

Ook zou Fortuyn in onderhandeling zijn met RTL om zijn nieuws daar als eerst bekend te maken. De NOS duldt hem niet aan tafel bij het grote lijsttrekkersdebat op 14 mei, de dag voor de verkiezingen.

'We zijn in bespreking met RTL, want we hebben een probleem met de NOS. Volgens verslaggever Job Frieszo zijn er maar drie partijen in Nederland. Het is dus oorlog met de NOS.' RTL zegt overigens van niets te weten.