Senator krijgt miltvuurbrief + update

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse senator Tom Daschle heeft een envelop gekregen met de miltvuurbacterie, zo bevestigd President Bush.

De medewerkers sloegen direct alarm toen ze in de envelop een poeder aantroffen. Het poeder is onderzocht op miltvuur, en de eerste test gaf een positief resultaat. Het is overgebracht naar een laboratorium waar het verder onderzocht wordt. De 'field test' die is uitgevoerd geeft soms een verkeerd resultaat, maar de kans daarop is klein.

---
Ook op het kantoor van de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder in Berlijn is een verdacht pakje gevonden met 'wit poeder' erin. Dat maakte een woordvoerder van de Duitse regering bekend. Het pakje wordt momenteel onderzocht.

---
Ook paniek in het Duitse Chemnitz. Een bejaarde meldde een pakje uit de VS te hebben gekregen met daarop het woord 'gift', het Duitse woord voor gif. De chemische en biologische rampenbestrijding was al onderweg, toen een agent bedacht dat het ging om het Engelse woord voor 'cadeau'. Het pakje bevatte een fraaie poster.

UPDATE
Inmiddels is doormiddel van een tweede 'field test' bevestigd dat de brief aan de Senator miltvuur bevatte.

De brief is afkomstig uit Trenton, New Jersey. Dit is ook waarvandaan de miltvuurbrief naar NBC is verstuurd. De NBC-presentator Tom Brokaw, aan wie de brief was gericht, is mogelijk ook besmet.