Laatste ontwikkelingen rond Anthrax

khadgar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een klein overzicht van de laatste Anthrax gebeurtenissen.

De burgermeester van New York, Rudy Giuliani, heeft zaterdag gezegd dat de autoriteiten de bron van de Anthrax-besmetting in New York gevonden hebben. Een werknemer van NBC-News liep de bacterie op nadat ze een envelop met poeder had opengemaakt.

De 80 passagiers en 5 bemanningsleden van een United Airlines vlucht vanaf Chicago, Illinois, werden aan boord gehouden na de landing, nadat een passagier gemeld had dat een andere man een substantie in het ventilatie systeem had gedaan. De substantie bleek confetti te zijn uit een wenskaart, aldus FBI zegsman, Andrew Black.

In Nevada heeft Gouverneur Kenny Guinn zaterdag verteld dat een verdachte brief naar een kantoor van Microsoft in Reno, Nevada, getest is op miltvuur, met een positief resultaat. De zes mensen die met de brief in contact zijn geweest worden getest op de ziekte. De bacterien zijn naar het CDC (Center for Disease Control) gestuurd om te bepalen hoe gevaarlijk de strengen zijn.

In Indianapolis heeft een US Airways vlucht een noodlanding gemaakt, nadat een steward een mysterieuze substantie aan boord heeft gevonden. Het bleek niet giftig.

Een US Airways werknemer merkte een poederachtige substantie op op een ticket counter in het Pittsburgh International Airport en waarschuwde de authoriteiten. Het is afgevoerd en gereinigd.