Kinderhandje gevonden

roperszeiss had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politiemedewerkers hebben zaterdagmiddag in het veluwemeer een kinderhandje gevonden. Vermoedt wordt dat het handje bij het hoofdje en rompje hoort die eind augustus bij strand Nulde en Hoek van Holland werden aangetroffen.
Het Nederlands Forensisch Instituut zal de komende dagen onderzoek plegen om te zien of het handje inderdaad van hetzelfde lichaampje afkomstig is.

Het in verregaande staat van ontbinding verkerende handje werd door twee meisjes gevonden aan de rand van het water, grenzend aan het industrieterrein Lorentz (ter hoogte van de Nobelstraat) in Harderwijk. De twee meisjes (12 en 13 jaar oud) vonden het handje toen zij eenden aan het voeren waren. Ze waarschuwden daarop hun ouders die de politie inschakelden.

De technische recherche heeft zaterdagmiddag de directe omgeving onderzocht en vanuit een politiehelikopter zijn opnamen gemaakt. Tot dit moment zijn geen nadere bijzonderheden aangetroffen. Zondagochtend kammen ME'ers van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland en politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten met honden de omgeving van de vindplaats uit.