Leraar ontslagen om relatie met leerlinge

Een leraar van het Hendrik Pierson College in Zetten is vorige week ontslagen, omdat hij een liefdesrelatie heeft met een minderjarige leerlinge. De directie van de school heeft ook aangifte van ontuchtige handelingen met een minderjarige gedaan.

Volgens een politiewoordvoerder schrijft een landelijke richtlijn van de Onderwijsinspectie voor dat scholen verplicht zijn om aangifte te doen als het vermoeden van een seksuele relatie tussen een docent en een leerlinge bestaat.

De leerlingen en ouders van de Zettense school zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen. Voor veel leerlingen was de mededeling geen verrassing, omdat er al langer sprake was van een relatie tussen de twee. De leraar werkte al meer dan tien jaar op het Hendrik Pierson College.

Justitie in Arnhem moet nog beslissen wat er met de aangifte gaat gebeuren. Volgens de politie hebben de betrokken leerlinge of haar ouders geen aangifte gedaan tegen de man. Het is nog onduidelijk of het tot vervolging van de leraar komt.