NFL Week 6 - standen en uitslagen

De vijfde week van de NFL in vogelvlucht.

San Diego Chargers - Cleveland Browns 16 - 20
In een close wedstrijd hadden de Browns een touchdown van Johnson nodig om uiteindelijk van de Chargers te winnen. In de resterende 1:15 minuten konden de Chargers de score niet meer naar hun kant doen overhellen. Beide teams staan nu op 3 gewonnen en 1 verloren match, dus veel is er niet aan de hand voor de teams.

Cincinatti Bengals - Pittsburgh Pirates 1 - 16
In een dodelijk saaie wedstrijd wisten de Pirates de tweede nederlaag van de Bengals op het bord te krijgen. Beide teams konden in aanvallend opzicht niet overtuigen, mede dankzij een zeer sterke defensie aan beide zijden. Maar liefts zeven maal moest kicker Harris van de Bengals de bal weer uit de handen trappen, tegenover slechts twee van de kicker van de Pirates. Een wedstrijd om snel weer te vergeten.

Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 21 -20
In een thriller van een wedstrijd, beslist in de laatste tien seconden van het laatste kwart, behaalden de Cardinals een nipte overwinning op de Eagles, dankzij een touchdown na een 35 yard pass op Jenkins. De wedstrijd werd al vroeg opengebroken, door de verdediging van de Cardinals, die een fumble wisten op te pikken op de 9 yard lijn van de Eagles, en die terug te lopen voor een touchdown. Na het eerste kwart leek het geen wedstrijd meer te worden maar de Eagles vochten zich bewonderenswaardig terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk werden ze toch geklopt door de scherpe offence van Arizona.

Washington Redskins - New York Giants 9 - 23
De Redskins zijn het helemaal kwijt, nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen, en veel verbetering lijkt er niet in te zitten. Ook tegen de Giants (die tot nu toe slechts een wedstrijd hebben verloren) zat er totaal geen hoop op een overwinning in. Dit werd nog het meest bewezen door de laatste touchdown van de wedstrijd, die door een interception van Sehorn tot stand kwam. Tot aan het vierde kwart leek het een field goal only wedstrijd te worden, maar uiteindelijk wisten de Giants nog twee keer de endzone binnen te komen.

Minnesota Vikings - New Orleans Saints 15 - 28
De derde nederlaag van de Vikings is een feit. Tegen de verder niet uitmuntend spelende Saints was de ploeg uit Minnesota kansloos. Ondanks een mislukte two points conversion aan de kant van de Saints, waar de Vikings dat wel lukte, werd het 13 punts verschil redelijk makkelijk behaald. Voor Minnesota is dit de derde nederlaag, waar de Saints er pas een hebben verloren.

New England Patriots - Miami Dolphins 10 - 30
Miami lijkt de weg naar de endzone gevonden te hebben. Met overtuiging wisten ze de wankele ploeg van de Patriots omver te krijgen. In de laatste aanval van het derde kwart pakte Taylor een fumbled ball op en liep die over 34 yards terug voor de mooiste touchdown van de wedstrijd. In het vierde kwart kwam daar nog een fieldgoal bij, en dat opgeteld bij de 17 punten die ze al hadden, maakte het verschil met de Patriots definitief.

Tennessee Titans - Baltimore Ravens 7 - 26
Met slechts een touchdown in de wedstrijd werden de Titans, ondanks hun ster quarterback McNabb naar de slachtbank geleid door de Ravens. Nog geen overwinning behaald dit seizoen, en in de verste verte lijken de Titans niet op de ploeg die twee jaar geleden het de Rams zo moeilijk maakte in de superbowl. Moet gezegd worden dat de Titans wel de mooiste score van de wedstrijd op hun naam kregen, na een geblokte puntkick kon Mitchell de bal fraai voor een touchdown weglopen. Ismail van de ravens wist wel nog de langste pass van de wedstrijd te vangen (77 yards) en zo de tweede touchdown scoren.

Chicago Bears - Atlanta Falcons 31 - 3
Met maar liefst drie touchdowns in het vierde kwart hebben de Bears de Falcons aan de zegekar gebonden. Het opvallende was dat elke touchdown op een andere manier gescoord werd. Eerste strooide Bears QB Miller met een pass goed voor 63 yards, die receiver Booker afmaakte met een score. Daarna kon Daniels een fumble teruglopen over 90 yards, en tot slot wurmde Thomas zich door de verdediging met een 32 yard run. Slechts een fieldgoal van de ontredderde Falcons redde de eer nog.

Jacksonville Jaguars - Seattle Seahawks 15 - 24
In een middenmootduel wisten de Seahawks hun tweede overwinnig te pakken. Sterkste speler van de Seahawks was ongetijfeld runningback Alexander, die in 31 pogingen 176 yards bijeen wist te sprokkelen. Stel daar collega runningback Joseph van de Jaguars tegenover met slechts 39 yards dan zie je dat het met de running game van de Seahawks wel goed zit. Verder was het een aardig duel waarin de Jaguars nog even wisten terug te komen tot 12 - 14, maar de defence van de Seahawks wisten de boel uiteindelijk toch dicht te houden.

Kansas City Chiefs - Denver Broncos 6 - 20
Ondanks de 283 yards passing door de Chiefs QB Trent Green konden de Chiefs niet op tegen de steady Broncos. Beide teams maken weinig fouten in hun wedstrijden, waardoor de scores meestal niet hoog uitvallen. Zo ook deze keer. Het verschil zat hem dan ook in de creativiteit en diversiteit van de aanvallen, waardoot de Broncos hun aanvallen wel in scores konden omzetten.

New York Jets - Buffalo Bills 42 - 36
In een match waar de endzone door beide teams makkelijk werd gevonden leden de Bills hun vierde nederlaag van het seizoen. De Jets konden in de wedstrijd maar liefst twee keer profiteren van een fumble van de Bills in hun eigen 20 yard gebied. De grote kracht, en zwakte van de Bills is de aanval, ze hebben de mogelijkheden om veel punten op het bord te krijgen, maar ze krijgen door eigen fouten vaan onnodige scores tegen. Als Buffalo de Aanval niet op de rails krijgt dan zakken ze dit seizoen hard door het ijs.

Dallas Cowboys - Oakland Raiders 21 - 28
Ook de Cowboys weten niet meer wat winnen is, voor de vierde maal dit seizoen verloren ze een wedstrijd, dit keer van de Raiders. De score doet een cliffhanger vermoeden, maar al aan het begin van het derde kwart stonden de raiders met 28 - 7 voor. Opvallend is dat de meeste scores van de Raiders over de grond worden behaald. Nu blijkt dat de Cowboys met de veteranen misgegokt hebben, en dit seizoen betalen ze daarvoor de prijs. Niemand in de league is nog bang voor de ploeg die de jaren 90 nog domineerde in de NFL.

Green Bay Packers - Tampa Bay Buccaneers 10 - 14
Matige wedstrijd, eerste nederlaag voor de Packers. Dat is zo'n beetje het hele verhaal van de clash tussen de beide Bay teams. Favre was wel weer goed voor een 200+ passing game, maar dat was niet genoeg tegen de slim spelende Bucs. Snel vergeten dus deze match.

Carolina Panthers - San Fransisco 49ers 14 - 24
Tory Owens van de 49ers zorgde er voor door twee 20+ yard passes te vangen in de endzone, dat de 49ers een 24 - 14 overwinning wisten te boeken op de Panthers. Weinke, de QB voor de Panthers, gooide maar liefst drie keer een bal in de handen van een tegenstander, waardoor de verdediging van Carolina nooit even rust kon vinden, en de aanval van de 49ers steeds in een goede uitgangspositie bleef staan. Verder was ook dit een wedstrijd van de middelmaat. Laten we het erop houden dat beide teams een offday hadden.

St. Louis Rams - Detroit Lions 35 - 0
Als welpjes werden de Lions door de Rams afgeslacht. Maar liefst vijf verschillende spelers van de Rams wisten te scoren tegen een zeer zwakke verdediging van de Lions. Hakim, Holt, en Conwell wisten allen een pass vrij in de endzone te brengen na een pass van Warner (291 yards door de lucht totaal), en Faulk wist zijn running touchdown weer mee te pikken, maar held van de dag voor de Rams was toch wel ene meneer Bly. Hij onderschepte een pass van Tony Detmer van de Lions, en liep deze over een machtige 93 yards terug naar de endzone van de Lions. St. Louis is door dit resultaat de enige ploeg in de league die nog ongeslagen is, waar de Lions hopeloos nog zinder overwinning zitten.