PVDA wil verbod op 'happy hour' (+update)

Happy hours moeten in de toekomst verboden worden. Dat stelde de PVDA vandaag in een debat over de alcoholnota. Ook wil de partij een verbod op promotiecampagnes voor alcohol die gericht zijn op jongeren. Een dergelijk verbod moet ook gelden voor reclame via internet.

De partij wil duidelijke regels, ook voor alcohol in het verkeer. In de plannen van de PVDA moet het toegestane alcoholpromillage naar 0,0. Nu is het 0,5.

Met de nota probeert men een oplossing te vinden voor het overmatige drankgebruik, wat voor veel geweld en verkeersslachtoffers zorgt.

UPDATE 8 oktober 2001 @ 19:35
Ook een kamermeerderheid is het eens met een verbod op happy hours

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil ook een verbod op happy hours en op alcoholpromotie gericht op jongeren. De PvdA stelde dit eerder vandaag voor tijdens een debat over de Alcoholnota. Minister Borst van Volksgezondheid staat "zeer sympathiek" tegenover het afschaffen van de happy hours, waarin drank veel goedkoper is. "Die zetten alleen maar aan tot meer drinken."

De minister wil het liefst dat de horeca dit zelf regelt en er zijn ook al afspraken gemaakt over het beperken ervan. Maar zij verzet zich niet tegen de wens van de Kamer.