Beloning voor tip brand Lexion

De eigenaren van discotheek Lexion in Westzaan hebben een beloning uitgeloofd voor tips over de aangestoken brand die de uitgaansgelegenheid vorige maand in de as legde.
De website van party-organisator ID&T, meldt dat 25.000 gulden tipgeld beschikbaar is gesteld voor diegene die aanwijzingen heeft die leiden tot de aanhouding van de dader(s).
De uitbater van de Lexion was zondag niet bereikbaar voor een toelichting. De politie zegt op de hoogte te zijn van de actie. Volgens een woordvoerder heeft de politie niets te maken met de beloning.

De brand richtte in de nacht van 10 op 11 september voor naar schatting 12 miljoen gulden schade aan. Eerder liet de politie al weten dat er een vermoeden bestaat in welke richting de daders moeten worden gezocht. Vijf rechercheurs houden zich bezig met het onderzoek. Daarin wordt ook een bedreiging betrokken die begin september op de Lexion-website werd geuit en waarin onder meer werd gesteld dat de zaak voorgoed dicht zou moeten. Ook wordt de melding onderzocht van getuigen die kort voor de brand een auto zagen wegrijden.