Pakistaanse moslimleiders veroordelen aanval

Een aantal Pakistaanse moslimleiders heeft de Amerikaanse aanvallen op Afghanistan zondagavond direct veroordeeld. Een moslimorganisatie sommeerde moslims om zich volledig achter hun "Afghaanse broeders" te scharen. Amar Mehdi, woordvoerder van de militante moslimgroep Harakat ul-Mujahedeen noemde de bombardementen op Kabul "een wrede aanval op onschuldige mensen".

"De Amerikanen gebruiken hun macht om onschuldige mensen in Afghanistan te doden, in plaats van de trainingskampen aan te vallen waarover ze zo'n stampei maken", zei Mehdi. In Lahore in het oosten van Pakistan waren honderden islamitische geestelijken bijeen om de Afghaanse crisis te bespreken, toen bekend werd dat de aanval was ingezet. De organisatie van de geestelijken, Markazi Jamiat Ahl-Hadith Pakistan, sprak direct een veroordeling uit en zei dat de Amerikanen nu te maken hebben met "een uiterst kritieke situatie in de moslimwereld". "We roepen alle moslims in de hele wereld op om zich volledig achter hun Afghaanse broeders te scharen", zei de president van de organisatie, Sazid Mir.

Hij riep de VS dringend op de aanvallen op Afghanistan onmiddellijk te staken en geen onschuldige Afghanen meer onder vuur te nemen. Ook een aantal religieuze leiders uit Afghanistan woonde de bijeenkomst bij, zei Mir.