Edmundo blijft een handenbindertje

Voormalig Fiorentina spits Edmundo is uit de selectie van zijn huidige club, cruzerio in Brazilie, gezet naar aanleiding van zijn gedrag in de wedstrijd tegen Vasco da Gama.

"Hij gedroeg zich schrikbarend', vertelt vice-voorzitter Alvimar Perella de Oliveira Costa van Cruzeiro. 'Hij steunde de supporters van Vasco en mistte in de laatste minuut ook nog eens een strafschop."

Edmundo miste dus de strafschop, en na afloop van de wedstrijd bedankte hij de supporters van de tegenstander uitvoerig. De spits verdedigde zich na afloop van de wedstrijd voor het voorval. "Vasco da Gama is bijna 22 jaar van mijn leven"

Voor de Braziliaan was dit niet het eerste incident in zijn profcarriere, Edmundo vertrok in 1999 bij Fiorentina na een ruzie met het clubbestuur. Fiorentina was erachter gekomen dat Edmundo tijdens een cruciale fase van het Italiaans kampioenschap in Rio de Janeiro carnaval aan het vieren was.

Ook was "El Animal", zoals zijn bijnaam toepasselijk luid, betrokken bij een dodelijk ongeval waarbij een jong meisje om het leven kwam. De speler kreeg naar aanleiding van het ongeluk vier jaar celstraf. Die hij overigens alleen 's nachts uit moet zitten.