Eijkelkamp weg bij FC Twente

Ex-international Rene Eijkelkamp is gestopt met zijn werkzaamheden als spitsentrainer van FC Twente. Als reden gaf hij op dat hij de wekelijkse sessies te weinig vond.
Zelf had Eijkelkamp bij trainer John van 't Schip aangegeven dat hij vaker dan een keer in de week voor de spitsen wilde staan.

Directeur voetbalzaken, en voormalig scheidsrechter Jaap Uilenberg zegt de stap van Eijkelkamp te betreuren. "Hij trainde onze spitsen tot ieders grote tevredenheid een keer per week, maar tijdens een evaluatie liet hij weten graag meer te doen. Er is toen gesproken over vier sessies, waarvan twee bij het eerste elftal en twee bij de jeugd. Vervolgens bleek het onhaalbaar om René toe te voegen aan de technische staf van de jeugd, omdat daar al mensen werkzaam waren. In overleg met John van 't Schip werd duidelijk dat een extra sessie van onze professionele aanvallers ook niet tot de mogelijkheden behoorde. Wij hebben momenteel veel midweekse wedstrijden, waardoor het werken met de voltallige selectie te veel hinder ondervindt, wanneer zij steeds apart werken."

Er vertrekt waarschijnlijk nog iemand bij FC Twente, de Belgische middenvelder Kurt van der Paar heeft zijn zaakwaarnemer verzocht om naar een andere club uit te kijken, aangezien hij dit seizoen niet meer op een basisplaats kan rekenen.

Uilenberg: "Volgens de officieuze kanalen hebben we begrepen dat West Ham United en Watford interesse hebben", weet Uilenberg. "Verder speelde hij goed tijdens een oefenduel met Real Zaragoza, waardoor ook in Spanje oppervlakkige belangstelling bestaat. Wij hebben officieel nog niets vernomen en Kurt ook laten weten dat we hem graag willen behouden."