Amsterdams zwembad zwicht voor terreur

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Sloterparkbad in Amsterdam-West blijft de rest van dit jaar waarschijnlijk dicht. Het bad weet niet wat het tegen het wangedrag van een groep van dertig tot veertig Marokkaanse jongens moet doen. Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer staat volgens stadsdeelbestuurder Hans van Lier op het punt in te grijpen, maar weigert te zeggen hoe.

Het bad is al sinds september dicht vanwege de raddraaiers, die tussen de twaalf en achttien jaar oud zijn. Kluisjes werden systematisch leeggehaald, wasbakken en toiletdeuren werden gesloopt en andere badgasten werden geïntimideerd. Personeel werd ernstig bedreigd en zelfs geslagen, aldus directeur Jan Evert Veer van Optisport Amsterdam, de beheerder.

Het Jeugd Service Team, dat onder leiding van de politie toezicht houdt in het zwembad, heeft weinig kunnen uitrichten. De politie vindt dat het zwembad verder zelf verantwoordelijk is voor de problemen. ''Wij geven wel advies hoe het de situatie kan verbeteren,'' aldus een politiewoordvoerder.


---
note

Opmerkingen over @#$# Marokkanen kennen we nu wel, graag wat zinnigere bijdragen. ''Of zwichten voor terreur'' wel zou mogen bijvoorbeeld.