VS ''wist'' dat er aanslagen in de maak waren

E_Cartman + Ettepet hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VS hadden 'veel tekenen' ontvangen dat er aanvallen tegen het land in de maak waren. Maar de Amerikaanse inlichtingendiensten slaagden er niet in genoeg informatie los te krijgen om de aanslagen van 11 september te voorkomen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell woensdag gezegd tegen The New York Times.

Powell toonde zich gefrusteerd dat de vele aanwijzingen die de hele zomer waren ontvangen dat er iets ophanden was, niet voldoende waren om de uiteindelijke doelen in New York en Washington te achterhalen en de terreuracties te voorkomen.

Wat betreft de coalitie tegen terreur zei de Amerikaanse bewindsman dat de VS nog een lange weg te gaan hebben om de volledige medewerking te krijgen van alle bondgenoten en andere landen voor een vergeldingsactie. Powell zei dat "alle wegen" leiden naar de in Afghanistan verblijvende Osama bin Laden en zijn netwerk Al-Qaeda. Hij waarschuwde echter dat men niet moet denken dat het gaat om een zaak "die zich in een rechtbank zal afspelen".