Averdijk loot voor niets

Pascal Averdijk maakte anderhalve week geleden een zeer belangrijk doelpunt. De aanvaller van Fortuna Sittard maakte de Golden Goal in het bekerduel met Vitesse, waardoor zijn ploeg zich plaatste voor de tweede knock outronde van het toernooi om de Amstel Cup.
Reden genoeg voor SBS6 om de 23-jarige aanvaller te vragen voor de loting van de tweede ronde van het toernooi te verrichten. Averdijk hoefde niet naar Hilversum af te reizen, want de loting vond plaats in Sittard.

Tenminste, dat dacht hij. De aanvaller was het slachtoffer van een grap van zijn ploeggenoten en coach, die hulp kregen van de lokale televisie-omroep (alias SBS6) en een medewerker van de plaatselijke McDonalds, die als notaris dienst deed.

De speler had niets in de gaten. Met naast zich coach Hans Verel en voor de draaiende camera's kweet hij zich van zijn taak. Averdijk roerde de balletjes en trok ze een voor een. Tot ongenoegen van zijn coach koppelde hij Fortuna aan AZ.

Toevallig verdween de notaris even voor een sanitaire pauze, waarvan coach Verel gebruikmaakte. Of Averdijk niet even het lootje van de amateurs ACV wilde ruilen met dat van AZ. Dat zou de notaris toch niet opvallen. De aanvaller gehoorzaamde, en warempel, noch de notaris, noch de medewerkers van SBS6 hadden iets in de gaten.

Zelfvoldaan van weer een nieuwe heldenrol kroop Averdijk 's avonds voor de televisie om te kijken hoe de loting in beeld werd gebracht. SBS6 toonde echter een heel andere loting ... met niet ACV, maar Cambuur Leeuwarden als tegenstander.