Muziek cd's kopieer beveiligd

Patrick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf volgend jaar zullen alle nieuwe muziek-cd's uitgegeven door Vivendi Universal onmogelijk te kopiŰren zijn. Het bedrijf is overgegaan tot de maatregel omdat de verliezen door piraterij en diensten als Napster te hoog zijn opgelopen. "We hebben geen andere keus als we onze artiesten en rechthouders willen beschermen", verklaart vice-voorzitter Edgar Bronfman.

Vivendi Universal is een van de vijf grootste platenmaatschappijen ter wereld en geeft het werk uit van muzikanten als Elvis Costello, BB King, PJ Harvey, Sheryl Crow en U2.

Hoewel het nu een paar maanden bekend is dat platenfirma's experimenteren met verschillende kopieerbeveiligingen, is Vivendi Universal de eerste om al zijn muziek-cd's te beschermen. Het bedrijf is van plan om vanaf 2002 alle nieuwe cd's met zo'n systeem uit te rusten. Van wie de technologie afkomstig is, wil Vivendi niet kwijt. Er zijn verschillende spelers op de markt, die elk hun eigen technologie hebben. Macrovision, Midbar en SunnCom zijn de meest prominente.