Berlusconi piekert niet over excuus

DJK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse premier Berlusconi is niet van plan zich te verontschuldigen voor zijn uitspraken over de islamitische wereld. Die leidden woensdag tot veel verbazing en kritiek. Berlusconi zei vrijdag in het Italiaanse parlement dat hij verkeerd is geïnterpreteerd.

,,Het spijt me dat woorden verkeerd geïnterpreteerd en uit hun context gehaald zijn en dat daardoor mijn Arabische en islamitische vrienden zijn gekwetst'', aldus Berlusconi.

Ook werd bekend dat de premier dinsdag in Rome enkele islamitische diplomaten zal ontvangen. Waarnemers zien dit als een poging de rimpels weer glad te strijken.

Berlusconi zei woensdag in Berlijn onder meer dat ,,we ons bewust moeten zijn van de superioriteit van onze (westerse) beschaving, een systeem dat welzijn, mensenrechten, en in tegenstelling tot de islamitische landen, vrijheid van godsdienst en politieke rechten garandeert''.

De Arabische Liga eist excuses en van Teheran tot Rabat is met verontwaardiging op de uitspraken gereageerd. Ook veel politici van de Europese Unie veroordeelden de uitspraken.