Ajax spits blijkt hersenletsel te hebben

De Ajacied Hossam blijkt tijdens de UEFA Bekerwedstrijd tegen Apollon Limassol hersenletsel te hebben opgelopen. Tot twee keer toe kwam de spits in botsing met een tegenstander. Eerste onderzoek wees een hersenschudding uit, maar de Egyptenaar heeft ook last van zogenoemde uitvalverschijnselen.

Hoe serieus de blessure is, bleek vrijdagochtend op het vliegveld van Larnaca. Hossam zat in een rolstoel. Bij aankomst in Amsterdam vertelde trainer Co Adriaanse dat de aanvaller voor nader onderzoek naar het VU-ziekenhuis gaat. "Bij een eerste hersenscan op Cyprus was niets te zien, maar hij heeft wel last van uitvalverschijnselen. Zo voelde hij weinig kracht meer in zijn linkerbeen."

Hossam werd donderdagnacht ondergebracht op de kamer van clubarts Piet Bon. Die maakte Hossam om het uur wakker. Dat is gebruikelijk bij een hersenschudding. Bij Ajax is men behoorlijk geschrokken van het ongeluk van de voetballer, die aan een sterke periode bezig is. Adriaanse: "Ik heb dit nog niet meegemaakt, niet als gymleraar, niet als voetballer en niet als trainer. Ik heb geen idee hoe lang hij is uitgeschakeld."