Vuilniswagen Brandsteder spoorloos

E. Cartman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is vooralsnog een raadsel met welke vuilnisauto quizmaster Ron Brandsteder een aanrijding heeft gehad. Brandsteder werd maandagavond door de politie opgepakt nadat hij onder invloed van drank een aanrijding op het Europaplein in de hoofdstad zou hebben veroorzaakt en vervolgens doorreed.

Zelf zegt de tv-ster in de buurt van de Rai aangereden te zijn door een vuilniswagen van de gemeente Amsterdam. Alle mogelijke vuilophaaldiensten in de stad zeggen echter op dat tijdstip, rond negen uur 's avonds, niet in die buurt te zijn geweest. "Wij rijden na half vier 's middags niet meer. Dan gaan de wagens de garage in", zegt een woordvoerder van het stadsdeel Zuideramstel, dat normaal gesproken rond de Rai afval ophaalt. Het aangrenzende stadsdeel Oud-Zuid heeft exact hetzelfde verhaal, evenals de vuilnismannen die in de buurt van het Europaplein, waar de aanrijding plaatsvond, werken. Bij particuliere bedrijven als BFI, Icova, Bemo en Ganzenstad weet men eveneens van niets.

Een woordvoerster van de Amsterdamse politie wil nu wel bevestigen dat Ron Brandsteder betrokken is geweest bij een aanrijding en op het bureau is verhoord omdat hij doorreed. "Het verhaal dat hij aan De Telegraaf heeft verteld klopt met wat hij ons heeft verteld. Maar ook ik kan niet zeggen wie de vuilnisophalers zijn, omdat dit bij ons niet bekend is."