Playstation 2 helft goedkoper

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor de verstokte gamers onder ons die nog geen Sony PlayStation 2 in hun bezit hebben. Sony Computer Entertainment heeft namelijk besloten om de prijs van die spelconsole in Europa te verlagen. Voor de felbegeerde console betaal je vanaf 28 september de richtprijs van 322,24 euro en dat is aanzienlijk minder dan de lanceringsprijs van 536,69 euro. De prijzen voor de software blijven onveranderd en schommelen rond de 61,97 euro voor een PS2-game.

Volgens de marketingdienst van Sony zijn er diverse redenen voor de prijsdaling. Zo worden de spelconsoles nu naar Europa verscheept in plaats van overgevlogen. Dat is een hele besparing op vlak van transportkosten. Daarnaast hebben toeleveringsbedrijven scherpere prijzen omdat ze tegenwoordig een grote hoeveelheid onderdelen voor de PS2 kunnen leveren. Bij het begin werden 400.000 consoles per maand verkocht, nu is dat bijna vier keer zoveel, zegt men bij Sony Entertainment.

In de Benelux zijn er tot nu toe al 100.000 PS2's verkocht. Verwacht wordt dat de verkoop van de console na de prijsverlaging spectaculair gaat stijgen, zeker nu de eindejaarfeesten in het vooruitzicht zijn. Van de PlayStation2, die zich vanaf februari volgend jaar aan een ‘internetavontuur’ waagt zijn in de Benelux intussen 100.000 exemplaren verkocht.