Verband kinderlijkjes onderzocht

De politie in Gelderland onderzoekt of de romp van een jongetje dat vrijdag in rivier de Theems in Londen is aangetroffen verband heeft met de stoffelijke resten van het meisje dat eind augustus op Strand Nulde bij Putten is gevonden. Dit bevestigt een politiewoordvoerder.

Net als in Putten was het kind in Londen ongeveer zes jaar oud en ontbraken armen, benen en hoofd. Zowel in Londen als in Putten lag het stoffelijk overschot waarschijnlijk al enkele dagen in het water. Het jongetje had een donkere huidskleur.

Volgens de Gelderse politie zijn er genoeg overeenkomsten om details van beide zaken uit te wisselen. Nederlandse rechercheurs vertrekken nog deze week naar Londen. Aan het einde van de week hoopt de politie meer zekerheid te hebben of beide kinderen wellicht door dezelfde dader zijn omgebracht.

Het rompje dat gevonden is in Putten, was van een meisje tussen de vijf en zeven jaar oud. Haar hoofd werd enkele dagen later bij Hoek van Holland gevonden. Volgens de politiewoordvoerder vordert het onderzoek in Putten langzaam omdat de identiteit van het meisje in Putten niet kan worden vastgesteld. Het vergelijken van vermissingsdossiers uit andere Europese landen heeft niets opgeleverd.