Radio 538 ook op Curaçao

De Nederlandse minister van Economische Zaken, Annemarie Jorritsma, heeft gisteren tijdens haar werkbezoek aan Curaçao de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van het Radio 538-complex op het Sea Aquarium.

Ook Erik de Zwart, directeur van Radio 538, en de lokale vertegenwoordiger Eli Pichel waren aanwezig bij de eerste steenlegging. Naast het radiostation komt in het gebouw een beachclub en internetcafé. De planning is dat het gebouw in december staat en Radio 538 dan de lucht in kan.

Volgens De Zwart zal het radiostation voorzien in een behoefte bij de Europese Nederlanders die graag een band willen houden met Nederland. Bovendien biedt het de Antillianen de mogelijkheid kennis te maken met het fenomeen Radio 538. Het radiostation heeft al een zendvergunning gekregen met als frequentie 91.1 MHz.

Programma's uit Nederland

In eerste instantie worden de populaire programma's van Edwin Evers, Jeroen van Inkel, Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize integraal overgenomen in de programmering van Radio 538 Curaçao. Dat gebeurt op de overeenstemmende lokale tijdstippen, dus zes of vijf uur later dan in Nederland, afhankelijk van de zomer- of wintertijd. In een later stadium zal Radio 538 Curaçao ook eigen programma's gaan maken. Radio 538 directeur Erik de Zwart: "Met een eigen radiostation op Curaçao beantwoorden wij een duidelijke vraag van de Nederlanders op het eiland, die graag binding houden met Nederland. Tevens zorgt de situering van radiostation, beachclub en internetcafé op een van de mooiste stranden ervoor dat Curaçao een extra magneet krijgt voor het aantrekken van toeristen uit Nederland."