NFL Week 3

Na een week van rouw en rust is het NFL seizoen weer terug, en met verve. Het afgelopen weekend stond garant voor mooie wedstrijden, en wederom enkele verassingen. Hieronder het overzicht van de NFL Week 3.

Miami Dolphins - Oakland Raiders 18 - 15
Dit was met afstand de beste wedstrijd van het afgelopen weekend, mede omdat Miami bewees weer een leidende ploeg te zijn in de AFC, en misschien zelfs de NFL als geheel. Jay Fiedler, de spelmaker van Miami, kreeg twee keer een keiharde hit te verwerken, maar was uiteindelijk wel verantwoordelijk voor twee touchdowns, waaronder de winnnende met slecht 5 seconden te spelen in de wedstrijd.

Cincinatti Bengals - Baltimore Ravens 21 - 10
De Ravens zien er amper uit als de titelfavorieten die ze pretenderen te zijn. Feit is nu eenmaal dat ze niet hebben kunnen overtuigen in de twee wedstrijden tot nu toe, ze staan met een 1-1 resultaat in de boeken, terwijl de Bengals, normaal een van de zwakke broeders in de NFL, nu op 2-0 staan. De Bengals maakten er een fysieke strijd van, die ze met een knockout wonnen, QB Jon Kitna strooide korte passes, en coorde zelf een touchdown waarmee hij de Bengals op de beslissende 14-3 vorosprong zette.

San Diego Chargers - Dallas Cowboys 32 - 21
De Chargers verwachtten een mix van leiderschap en een winnaars mentaliteit toen ze Doug Flutie kochten. En ze hebben precies dat gekregen waar ze op hoopten.
De Chargers leken totaal niet op de ploeg die een jaar terug nog het seizoen afsloten met een schamele 1-15 aan wedstrijden. Flutie heeft de offence op poten gekregen (getuige vooral de 353 passing yards en touchdown passes in zijn eerste twee drives).
En nee, San Diego heeft niet verrassend een van de topteams in de NFL verslagen, want de Cowboys hebben een jong, en slechtlopend team op dit moment, enig lichtpuntje voor de dominante jaren 90 ploeg was het feit dat Emmet Smith nu tweede staat in de "all time rushing yards in league history".

Chicago Bears - Minnesota Vikings 17 - 10
Het zag er niet uit, maar de BEars kregen precies wat ze wilden, een overwinning.
Niet alleen buowen ze vertrouwen uit het feit dat ze een tegenstander hebben verslagen die tot dan aan toe slecht 6 van de 21 matches verloor van de Bears, maar reserve QB Jim Miller bewees waarom hij een goede vervanger is voor starter Shane Matthews met een 200+ yard aan passes.
Voor de Vikings belooft het nog een zwaar seizoen te worden, aangezien veteranen Randy Moss, en Chris Carter nooit hun normaal zo hoge niveau konden bereiken. Tel daarbij op dat sterverdediger Robert Griffith zijn been brak in de eerste play van de wedstrijd, en je ziet dat dit een zwaar seizoen voor de Vikings wordt.

Indianapolis Colts - Buffalo Bills 42 - 26
De meest explosieve aanval in de League blijft op stoom.
Er is maar een QB-receiver combinatie dodelijker voor een defence dan Payton Manning en Marvin Harrison, en dat is de combinatie Manning - Pathon, en beide zitten in hetzelfde team.
Behalve dat Colts QB Manning een persoonlijk record aan passing yards gooide (412), blonk hij ook uit in het georganiseerd houden van een Offence die geen gebruikt maakt van de zgn. huddle. En dat levert voor iedere tegenstander alleen maar meer problemen op.

Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 13 - 6
Ondanks dat de Titans defence er erg sterk uitziet, en weinig scores toestaat, lijken ook de Titans hun titel aspiraties niet te kunnen waarmaken.
In een matte wadstrijd wisten de Jaguars nog redelijk eenvoudig de zege naar Jacksonville te halen, ondanks een wedstrijd met een hoop turnovers.

Detriot Lions - Cleveland Browns 14 - 24
In een op papier, en scoreverloop nooit echt spannende wedstrijd wisten de Browns toch een kleine verrassing te boeken op de Lions.
Met een steady scoreverloop van 7-7-10-0 tegen 0-0-7-7 van de Lions sleepten de Browns hun eerste overwinning uit het vuur, terwijl de Lions nog steeds zonder overwinning in de League staan.

New York Giants - Kansas City Chiefs 13 - 3
De Chiefs waren kansloos in hun wedstrijd tegen de New Yorkers. Met een schamele 184 passing yards van Chiefs QB Green (een verdienste van de hechte verdediging van de Giants) als voorbeeld, haalde niemand van de Chiefs het niveau dat ze normaal kunnen behalen. Tel daarbij een verdedigend zwakke 2e kwart op ( een touchdown en een fieldgoal van de Giants) en het resultaat is de tweede verliespartij.

Carolina Panthers - Atlanta Falcons 16 - 24
In een aantrekkelijke wedstrijd hebben de Falcons een mooie overwinning op de Panthers geboekt. In ieder kwart werden er tien punten gescoord, en altijd met een fieldgoal voor de een, dan een touchdown voor de ander. Met als eindresultaat dat beide teams nu 1 gewonnen, en 1 verloren wedstrijd hebben in de NFL.

Denver Broncos - Arizona Cardinals 38 - 17
Met aan beide zijden een QB die in deze wedstrijd 242 yards bijeen wisten te passen, maar een veel sterkere offence van de Broncos is het hele verhaal van deze match wel verteld. De Cardinals zijn niet slecht, maar kunnen niet op tegen de sterkere tegenstanders uit de league zolang hun defence de boel niet dicht weet te houden. Krijgen ze dat welo voorelkaar, dan zouden ze wel eens het "kleine" team kunnen worden waar een hoop favorieten punten tegen gaan verliezen.

New York Jets - New England Patriots 10 - 3
De tweede nederlaag voor de Patriots, en de eerste overwinning van de Jets, in een verder niet al te aanvallende wedstrijd. Beide teams hebben een sterke defence, maar geen wapens in de aanval om willekeurig welke tegenstander dan ook echt pijn te kunnen doen.

St. Louis Rams - San Francisco 49ers
Een kraker van een wedstrijd, met alle ingredienten die zo in een lesboekje American Football kan worden bijgeplaatst. Werkelijk alle denkbare manieren om te scoren passeerde in deze match de revue. Het begon met een safety voor de Rams (2 punten) en een touchdown (na extra punt 7) in het eerste kwart. In het tweede kwart kregen de 49ers twee touchdowns en ook een safety bijgeschreven, het derde en vierde kwart waren toonbeelden van lange, en goede aanvalsreeksen, met als hoogtepunt de twee-punts-extra punt van de Rams, waarmee ze het definitieve verschil konden maken. Kurt Warner strooide weer met passes en pakte in totaal 321 yards mee door de lucht.

Washington Redskins - Green Bay Packers
Deze wedstrijd staan voor vanavond op de rol, en de uitslag is dus nog niet bij deze redaktie bekend.