Noordwijk rouwt na moord op Stephan (16)

Een monument van bloemen voor het VVV-gebouw in Noordwijk markeert de plek waar afgelopen zaterdagmorgen de zestienjarige Stephan Hendrixe uit Katwijk door messteken om het leven is gekomen. Twee allochtone jongeren van vijftien en zeventien jaar uit Oegstgeest werden kort na de moord als verdachten aangehouden.

Het tweetal zou het slachtoffer om half twee 's morgens na een ruzie in een discotheek aan de Grient achterna zijn gekomen en om hem vervolgens voor de VVV-Noordwijk meerdere malen met een mes te lijf te gaan.

eerder al onenigheid

"Stephan had vorige week ook al onenigheid met die jongens", vertelt een van Stephans beste vrienden. "Ook toen trokken die gasten een mes. Toen liep het met een sisser af. Deze keer keek Stephan volgens de daders verkeerd naar hen en begonnen zij weer herrie te schoppen. Stephan wilde geen ruzie en ging met twee vrienden weg. Buiten kwamen de jongens hen achterna en staken Stephan neer. Het mes hadden zij verstopt in hun scooter."

De verdachten gingen er vervolgens meteen vandoor, maar konden kort daarna op de Noordwijkerweg worden aangehouden. Het hevig bloedende slachtoffer overleed in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis.

tranen en kaarsjes

Stephans vrienden en klasgenoten zijn al sinds het incident bijna constant aanwezig op het pleintje voor het VVV-gebouw. Stoere jongens met tranen in hun ogen troosten huilende meisjes. Samen branden zij kaarsjes. Ondertussen groeit op het plein de berg met bloemen, kaarsen, briefjes, kaarten en foto's. Middenin prijkt een knalgeel shirt van hockeyclub Catwyck waar het slachtoffer lid van was.

Als protest tegen zinloos geweld hebben disco's en cafés in het uitgaansgebied aan de Grient zaterdagavond met geen of aangepaste muziek op de achtergrond gedraaid. Volgens een van de disco-eigenaren is niet alleen Noordwijk maar ook heel Katwijk aangeslagen door de moord op de havo 5-scholier van het Noordwijkse Northgo-college.

De politie is zaterdag meteen een onderzoek begonnen. Hiervoor werden onder meer videobanden van camera's van alle uitgaansgelegenheden aan de Grient in beslag genomen.

Zie ook dit topic op het forum