Mogelijke kaper Atta was in Spanje

Adnan Kazan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Egyptenaar Mohammed Atta, die door de FBI is geïdentificeerd als de kaper die het vliegtuig bestuurde dat zich in de noordelijke toren van het World Trade Center in New York boorde, is in juli bijna twee weken in Madrid geweest. Dit heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag bevestigd.

Volgens de gegevens van het ministerie is Atta op 7 juli aangekomen op de Madrileense luchthaven Barajas, vermoedelijk vanuit Miami. Hij was toen in het bezit van een geldig visum en een Egyptisch paspoort dat op zijn naam stond. Op 19 juli verliet hij het land via dezelfde luchthaven.

Over wat hij in de tussentijd heeft gedaan, is niet veel bekend. De Spaanse inlichtingendiensten zijn er wel achter gekomen dat hij de nacht van 17 op 18 juli heeft doorgebracht in hotel Residencia Montsant in de Catalaanse badplaats Salou. Verder is zeker dat hij een auto heeft gehuurd.

Salou

De eigenaar van het hotel in Salou, Antonio Banyers, zei vrijdag dat iemand met een paspoort op naam van Mohammed Atta een nacht in zijn hotel heeft verbleven en dat hij met een creditcard heeft betaald. Volgens Banyers maakte de man een serieuze, goed opgeleide en vriendelijke indruk.

Volgens de Madrileense krant El Mundo van vrijdag heeft Atta in Spanje een ontmoeting gehad met een lid van de organisatie van de terrorist Osama bin Laden. Die persoon op zijn beurt zou Spanje zijn binnengekomen vanuit Frankrijk.