Bin Laden heeft vijf dubbelgangers

Webgoodie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het drama rondom de uitlevering van 's werelds meest gezochte man, Osama Bin Laden, heeft gisteren een onverwachte 'Wie van de Drie' wending gekregen. Er bestaat namelijk niet een Osama bin Laden, maar er zijn er zes. Dit beweert een Urdu-krant in Pakistan.

Volgens de krant zouden er vijf Osama bin Laden dubbelgangers rondlopen in Afghanistan, waarmee het totaal aantal Bin Laden's -inclusief de echte - neerkomt op zes. De mannen dragen volgens de krant nu exact dezelfde kleding en tulband als hun grote leider. Ook hun baarden zouden precies zo zijn bijgeknipt dat er geen verschil meer bestaat tussen de dubbelgangers en de echte. Dit alles om de Amerikanen op het verkeerde been te zetten in het geval ze proberen om Osama Bin Laden te arresteren.

Pakistaanse bronnen melden tevens dat de Amerikanen niet beschikken over DNA van Bin Laden. Hierdoor zou het moeilijk zijn vast te stellen of ze uiteindelijk de echte Bin Laden hebben in geval van arrestatie of dat de Amerikanen de victorie kraaien met de gevangenneming van Ben Laden, Bob Laden of andere dubbelgangers.

Israëli's
De commandant van de Duitse commandotroepen, generaal Reinhard Günzel, heeft gisteren bevestigd dat het oppakken van Osama bin Laden onder de huidige omstandigheden ,,zo goed als onmogelijk is''. Volgens hem zijn de ministeries van Defensie van de VS, Israël, Frankrijk en Groot- Brittannië ,,het daar grotendeels over eens zijn''. Een operatie van een commandoteam tegen de 200 man sterke bewakingseenheid van Bin Laden zal naar zijn mening uitdraaien op een bloedbad. ,,Geen enkele commando-eenheid in de westerse wereld kan een dergelijke opdracht goedkeuren.''

Israëlische commando's zouden bij een actie tegen Bin Laden waarschijnlijk de meeste kans hebben, omdat zij makkelijker in de islamitische wereld kunnen optreden, aldus Günzel.