S. Houssein: 'Hollywood-films vol terrorisme'

Strolie75 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Irakese president Saddam Houssein beschuldigt Amerika ervan wereldwijd terrorisme te exporteren via Hollywood films. Saddam beweerde dat toen hij de beelden van de aanvallen op New York en Washington van vorige week voor het eerst op tv zag hij dacht dat het ging om "weer zo´n Amerikaanse film". Pas later kwam hij erachter dat de beelden wel degelijk uit de echte wereld afkomstig waren.

De Irakese leider verklaarde dat de film die in Hollywood gemaakt worden vol zitten met overdreven geweld en onderdrukking. De Amerikanen zijn volgens hem dus zelf schuldig aan het wereldwijde terrorisme. Wie geweld en moord uitdraagt moet niet vreemd opkijken van de consequenties.

Saddam deed deze uitspraken in het bijzijn van enkele Irakese politici en legercommandanten. In reactie op de Amerikaanse pogingen tot het redden van de slachtoffers die zich nog onder het puin bevinden zei hij dat Irak de Verenigde Staten wel wat expertise aan kon bieden. Experise in puinruimen die Irak opgedaan heeft "door de verwoestingen die Amerika Irak heeft aangedaan" .