Worsteling met kapers bij Pennsylvania crash

Aan boord van het Amerikaanse vliegtuig dat 11 september in Pennsylvania neerstortte, heeft zich een 'wanhopige hevige worsteling' voorgedaan. Dat is gebleken bij het afluisteren van de cockpitvoicerecorder van het toestel. Dat meldde de New York Times zaterdag. Het blad baseert zich op informatie van Amerikaanse justitiefunctionarissen.

Op de recorder van 'vlucht UA93' zijn volgens de krant duidelijk geluiden te horen die wijzen op een vechtpartij. Ook wordt er in het Arabisch en Engels geschreeuwd. Door de chaos die daardoor ontstond zou het toestel zijn neergestort.

Uit de geluiden kan nog niet worden opgemaakt van wie de stemmen zijn en wat er precies is gebeurd. Experts proberen de band 'verder te ontleden', aldus de krant.

GSM-telefoontjes

De cockpitvoicerecorder neemt de stemmen op van de piloten via hun hoofdtelefoontjes en registreert andere geluiden via een microfoon in het plafond van de cockpit.

Eerder was al naar aanleiding van gsm-telefoontjes van inzittenden van het toestel vastgesteld dat heldhaftig optreden van de passagiers de plannen van de vier kapers heeft gedwarsboomd. De kapers zouden het hebben gemunt op een tweede gebouw in Washington, waarschijnlijk het Witte Huis. Het Pentagon in Washington werd wel getroffen door een ander vliegtuig.