Winkels onder WTC geplunderd

Korte tijd na de aanslagen op het World Trade Center op 11 september, zijn de luxe winkels in de galerijen onder de getroffen gebouwen geplunderd. Dit meldt de New York Times op vrijdag, op basis van berichten van de Nationale Garde. Onder het complex bevonden zich nog zo'n vier verdiepingen, waarvan enkele de catastrofe vrijwel ongeschonden hebben doorstaan.

Volgens de Nationale Garde van New York begonnen de plunderingen direct nadat het vuur boven de grond vrijwel was gedoofd, en duurden deze tot begin deze week. De dieven zouden over 'professionele' apparatuur hebben beschikt om de diefstallen uit te voeren.

Voor gewone burgers is het vrijwel onmogelijk om sinds de aanslagen onder het World Trade Center gekomen. De plunderingen zijn dus vrijwel zeker uitgevoerd door mensen die zich voordeden als hulpverleners, zo zegt de Nationale Garde. De politie hield twee dagen na de aanslagen twee mensen aan, van wie een een gevangenisbewaker die zich uitgaf voor politieagent. De twee werden op heterdaad bij de diefstallen betrapt. De politie probeert nog mogelijke andere daders op te sporen.