Gebeurtenissen BB Live-uitzending

Wat een avond: vanavond zijn in het Big Brother Huis 3 nieuwe bewoners binnengetreden, is de groep verdeeld in twee teams en is er meteen een zware Battle uitgevoerd.
Nieuwe bewoners
Traditiegetrouw kent Big Brother op donderdagavond een late live-uitzending. En meestal is er in die uitzending iets bijzonders gepland. Vanavond werd duidelijk hoeveel harder Big Brother dit jaar is. Terwijl de 5 bewoners in het arme gedeelte verbleven, kwamen in het rijke gedeelte de drie nieuwe bewoners aan. Gescheiden door het smeedijzeren hek maakten de bewoners kennis met elkaar. En niet lang daarna werd duidelijk dat vanaf vanavond de groep in twee kampen wordt verdeeld.

Verdeling teams
Presentatrice Patty Brard maakte bekend dat door stemmen van de kijkers is bepaald dat Andries en Gert-Jan de Captains zijn van de twee teams die tegen elkaar zullen strijden. Beide teams mochten ook hun teamleden kiezen. Andries koos voor Frank, Diane en Danielle, en Gert-Jan krijgt Kelly, Pascal en Nancy in z'n team.

The Battle
De twee teams mochten direct een Battle uitvoeren. Op het Battlefield waren twee containers geplaatst, met daartussen 2 touwen gespannen. Deze touwen hingen over een modderbad van circa 1 meter diepte.
De Battle laat zich raden: de beide teams moesten via die touwen van de ene naar de andere container klimmen. Bij het team van Gert-Jan ging dat prima: alle teamleden kwamen redelijk makkelijk naar de overkant. Andries had het echter minder makkelijk: van zijn team is Frank niet eens aan het klimmen toegekomen.
De winst van het team van Gert-Jan betekent dat hij en zijn teamleden voorlopig in het luxe gedeelte van het Huis mogen verblijven, en dat het stro is bestemd voor het team van Andries.