Waterpeil Westland zakt weer

Het waterpeil in het Westland is donderdagochtend iets gaan zakken. Het Hoogreemraadschap Delfland besloot daarom de polders weer allemaal normaal te gaan bemalen.

Daarmee was gestopt omdat het peil van de boezemwateren hoog was opgelopen. Het crisiscentrum in Delft is inmiddels opgeheven.

Doordat er sinds een uur of negen woensdagavond nauwelijks nog neerslag was, kon het water iets zakken. Toen besloot het hoogheemraadschap ook weer te gaan malen in de tien polders in Maassluis, Maasland, Vlaardingen en Schipluiden. De maalstop heeft ongeveer zes uur geduurd. Er wordt geen extreme regenval meer verwacht, aldus een woordvoerder van het schap.

Door het hoge waterpeil is nog wel een aantal wegen afgezet. Het gaat onder meer om de Rijksstraatweg in Schipluiden, deze blijft voorlopig dicht. De kade langs de Gaag wordt ondersteund door zandzakken.

Burgemeester Deetman van Den Haag, die een coŲrdinerende functie in het geheel heeft, zei woensdagavond dat de overlast beperkt bleef tot een kleiner gebied, in vergelijking met de wateroverlast van 1998. Volgens hem had dit te maken met de inspanningen van het hoogheemraadschap in de afgelopen jaren. De burgemeester wilde niets weten van kritiek op Delfland. "Afspraken die we gemaakt hebben, worden nagekomen."