Duitse neonazi's prijzen terroristen VS

Ragga had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland schaart extreem-rechts zich achter de daders van de aanslagen in de VS. "De militaire aanvallen waren doeltreffend en terecht'', concludeert advocaat Horst Mahler, de ideoloog van de neonazistische NPD. "Het hart van het monster werd geraakt.'' De NPD verheerlijkt de daders en duidt hen aan als een `doodscommando'.

De verklaring van Mahler en andere rechtse intellectuelen, verenigd in het zogeheten Deutsche Kolleg, kreeg als titel Independance Day live. De NPD beschuldigt de VS ervan een imperialistische politiek te bedrijven en toe te staan dat joden de media beheersen. De partij eist dat Duitsland zijn lidmaatschap van de NAVO onmiddellijk opzegt.

Een andere organisatie, het Nationale Verzet, jubelt eveneens. "Het symbool van de wereldwijde uitbuiting is ten val gebracht.'' Voor extreem-rechts in Duitsland zijn de VS en het wereldjodendom één gemeenschappelijke vijand, concludeert het hoofd van de geheime dienst in Brandenburg. Deze regio rond Berlijn staat bekend als een bolwerk van neonazi's.