MS verwijdert WTC uit Flight Simulator

De torens van het World Trade Center zullen uit de nieuwste versie van het Flight Simulator-spel van Microsoft worden verwijderd. Microsoft maakte dat vrijdag bekend, nadat eerder vorig week de beide torens instortten als gevolg van terroristische aanslagen.

Flight Simulator 2002 is de nieuwste versie van één van de meest populaire spellen van Microsoft. In het spel kunnen verschillende vliegtuigen bestuurd worden, zoals onder andere de Boeing 747. Met deze vliegtuigen kunnen de spelers door bestaande gebieden vliegen, waaronder New York. "Na zorgvuldig beraad hebben we besloten de torens te verwijderen. We willen geen beelden in het spel hebben die iemand kunnen shockeren", zegt woordvoerder Matt Pilla van Microsoft.

Ook andere makers van computerspellen zijn verschillende titels zorgvuldig aan het bekijken of er geweld in New York in voorkomt. Ook thema's zoals terrorisme worden zorgvuldig bestudeerd. Ook filmmakers kijken of in hun nog te lanceren films beelden zitten van het World Trade Center. Microsoft denkt niet dat het verwijderen van de torens vertraging zal opleveren voor de lanceerdatum van 18 oktober van het vliegspel.