Britse spion: 'Vietnam verbleekt bij Afghanistan'

Philosocles had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Brits ex-geheim agent Tom Carew (schuilnaam) waarschuwt dat een inval in Afghanistan kan leiden tot een oorlog waarbij Vietnam verbleekt tot een schoolreisje. En Carrew kan het weten; hij trainde in de jaren 80 moslim-rebellen in de strijd tegen de Sovjet-inval in Afghanistan.

Geheim agenten uit de VS leerden de moslim strijders vervolgens terrorisme-technieken. Volgens Carew heeft het geen twijfel dat Bin Laden's groepen zich nu tegen hun leermeesters keren. De aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania waren daarbij een test van Bin Laden om de Amerikaanse reactie te peilen. Carew meent dat Bin Laden afgaande op de toenmalige reacties op zo'n 500 doden, verwacht dat de Amerikanen Afghanistan nu binnen komen stormen.

Bin Laden krijgt daarbij precies wat hij wil: Hij kan de 'Moeder van alle Heilige Oorlogen' uiroepen, waarbij zelfs moslims die de WTC-aanslagen afkeurden, erop afgaan om de 'heilige grond' tegen de 'heidense indringers' te beschermen. Daarbij verbleekt Vietnam: De Vietcong waren weliswaar goede junglestrijders, maar geen suicidale maniakken die geleoven dat ze voor Allah sterven, aldus Carew.

Carew ziet geduld als de enige oplossing; aanvallen betekent het spel van Bin Laden meespelen. De geheime diensten moeten in plaats daarvan met veel geduld Bin Laden en zijn groepen uitschakelen, anders heb je niet alleen een oorlog tegen die groepen, maar tevens tegen talloze andere gelovigen, die maar al te graag het leven laten voor een plaatsje naast Allah...