'Bin Laden-cel plande Europese aanslag'

Renť had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse politie heeft begin dit jaar een zestal Algerijnse terroristen gearresteerd die van plan waren om een aanval met het zenuwgas sarin uit te voeren op het Europees Parlement in Straatsburg. De aanval had moeten plaatsvinden tussen 11 en 14 februari van dit jaar tijdens een zitting waar de meesten van de 624 EU-parlementariŽrs aanwezig zouden zijn. De 'Britse' groep was opgezet en gefinancierd door de Saudische terrorist Osama bin Laden, zo meldt de krant The Sunday Telegraph.

De aanslag kon worden verijdeld nadat de Duitse politie in Frankfurt een groep verdachten had aangehouden die met de Britse cel samenwerkte. De zes Algerijnen werden opgepakt en voorgeleid, maar de aanklacht werd na enkele dagen ingetrokken. Veiligheidskringen melden nu, aldus de Sunday Telegraph, dat dit gebeurde op verzoek van de Britse inlichtingendienst MI5. Die zou op het spoor zijn van andere plannen van de groep, en de terroristen willen observeren.

Het dodelijke sarin-gas is onder meer gebruikt bij de aanslag op een metrostation in Tokio in 1995, waarbij twaalf doden vielen. Het reukloze gas is makkelijk te fabriceren en vrijwel onmogelijk op te sporen.