Palestijnen: IsraŽl misbruikt ramp VS

Volgens de Palestijnen maakt IsraŽl misbruik van de situatie in de Verenigde Staten om zijn oorlog tegen de Palestijnen voort te zetten. Premier Sharon heeft al het vredesoverleg tussen IsraŽl de Palestijnen afgezegd. Daarnaast vielen er de afgelopen week meer dan twintig doden in het conflict. Maar door de aanslag in de Verenigde Staten, kwam dat nauwelijks in de publiciteit.

IsraŽl heeft vandaag over land, vanuit de lucht en vanaf zee aanvallen uitgevoerd op Palestijnse politie- en veiligheidsdiensten in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen gewond geraakt. Het Palestijns Gezag zou opdracht hebben gegeven alle openbare gebouwen in Gaza-stad te evacueren. De Palestijnse leider Arafat zegt dat de IsraŽlische premier Sharon met de aanvallen een ontmoeting tussen hem en de IsraŽlische minister van Buitenlandse zaken Peres saboteert.

Sharon heeft Peres gisteren verboden om met Arafat te gaan praten, hoewel de premier onder zware internationale druk staat om het gesprek door te laten gaan. Sharon zegt dat de aanvallen een vergelding zijn voor Palestijnse aanslagen. Bovendien is volgens een woordvoerder van premier Sharon de tijd niet rijp voor vredesoverleg na de aanslagen in de Verenigde Staten. Minister Peres heeft al laten weten het daar niet mee eens te zijn. Ook de Amerikaanse president Bush drong gisteren aan op hervatting van het overleg.