Bush: Nog steeds terroristen in VS

President Bush heeft vrijdag bevestigd dat zich nog steeds terroristen op Amerikaans grondgebied bevinden. Ook Robert Mueller, de directeur van de FBI, verklaarde tijdens een persconferentie dat de terroristische dreiging nog niet voorbij is.

Het gevaar is volgens Mueller vooral afkomstig van medeplichtigen van de kamikazekapers die dinsdag de grootste terreurdaad uit de geschiedenis uitvoerden. De FBI-baas maakte bekend dat er tot vrijdag geen arrestaties zijn verricht die direct verband houden met de aanslagen van dinsdag.

De Amerikaanse minister van Justitie John Ashcroft zei vrijdag dat de FBI meer dan honderd personen wil spreken in verband met de terreurgolf. De FBI is al op zoek naar de mensen op de lijst. "Deze mensen kunnen ons helpen bij het onderzoek", aldus de minister.

De FBI zou al met een onbekend aantal gezochte personen die op de lijst staan hebben gesproken. Ashcroft maakte bekend dat via internet en de speciale telefoonnummers van de federale recherchedienst al 36.000 tips zijn binnengekomen.